Quantcast
Channel: Bu3 » Seo
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4

Seo çalışması nedir?

$
0
0

Forumlarda sıklıkla görebileceğiniz seo çalışmasını detaylı inceleyecek olursak, arama motorlarında (gooogle gibi) ilk sıraya yada sayfaya çıkmak için yapılan çalışmaların tamamına seo çalışması denir. Türkiye’de teknik manada seo bilen neredeyse hiç olmadığı için (teorik olarak zaten herkes seo danışmanı!) rekabet oldukça düşük olmakla beraber geneli hep hileye, illegal tekniklere başvurarak seo çalışması yaptığını zanneder. Seo çalışması kesinlikle 3-5 backlink yada tanıtım yazısı almakla, birkaç bloga spam yorum yapmakla, hacklink satın almakla olacak iş değildir.

Hakeza seo nasıl kurulur diye aratan arkadaşlar var, onlar sanırım ya wordpress için seo all in one eklentisini duymuşlardır onu arıyorlardır yahut da kurulunca olan birşey sanıyorlardır. Yanlış! Seo öyle para veriyormuşun ilk sayfada/sırada çıkıyormuşun olayı değildir. Programla yapılacak bir iş kesinlikle değildir!

Seo nasıl yapılmaz yazısında detaylıca bahsettiğim yöntemleri tekrar değinmek istemiyorum ancak o yollarla yapılan işten hayır da gelmez, başarı da sağlanmaz. Tabii ki spam sayesinde başarı kazanan vardır (hangiuniversite.com gibi) yok denemez ama sahibine hayır etmeyeceği kesindir. Peki seo için ne yapmak gerekir?

Yaptığınız proje ne olursa olsun içerik çok önemli olduğu için olabildiğince özgün şeyler yazın. Aynı zamanda sizinle benzer içeriklerden sizi tanıtmalarını sağlayın ancak bunu spam yorumlarla değil! Belki paravan bloglar açılabilir bu konuya daha sonra değiniriz.

Tasarımı yaptırırken seo kurallarına uygun bir şekilde yaptırmaya çalışın, herkes h2 title kullanmasını bilir ancak nerede kullandığına bile dikkat etmez! Sonra çok fazla resim yüklenmemesini sağlayın, sayfa hızları son zamanlarda önemini artırdığı söylenebilir.

Ücretsiz arama motorlarına kayıt olmayın, bu tarz spam içeriklerle dolu sitelere gireceğim diyerek kendinizi yormayın bunun yerine biraz para harcayarak facebook da doğru reklam vererek kullanıcıyı çekerseniz tekrardan gelecek olduklarında sitenizi aratarak gelmelerini bu sayede bilinirlik sağlarsınız.

Seo danışmanıyla (varsa böyle biri) çalışacaksanız daha önceden yapmış olduğu işlerin referanslarını isteyin, ancak sadece kendi alanınızla ilgili olanları baz alın, birisi oyun kelimesinde çıkmış diye sinema kelimesinde çıkacak diye bir şart yok unutmayın!

Seo uyumlu temalar/içerik yönetim sistemleri mevcut deniyor. Ne kadar doğrudur incelemedim ama bazı cmsler daha rahat uyumlu hale getirilebiliyor doğrudur (bkz. wordpress) WordPress sayesinde daha hızlı yol alabilirsiniz ancak kod bilginiz varsa bu süreci daha da artırabilirsiniz.

Birebir link değişimi yapmayın! Çok fazla işinize yaramayacağı gibi birisinin filtreye, sandbox gibi ceza yemesi diğerini de etkileyecektir.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4

Latest Images